שאלות נפוצות דיני משפחה

  • אני ובן זוגי יהודים העומדים להינשא ומעוניינים בהסכם ממון. הבנו כי צריך לאשר לנו אותו לאחר שיערך. האם חובה שיאשרו לנו אותו? ואם כן, מי יכול לאשר לנו אותו? האם בית משפט לענייני משפחה או בית הדין הרבני?

    החוק מטיל חובה לאישור הסכם ממון על מנת שיהיה בר תוקף. תוכלו להגישו לאישורו של בית משפט לענייני משפחה או לבית הדין הרבני. 

  • האם ניתן לכלול בהסכם ממון ירושות או מתנות?

    אכן כן, הסכם ממון הוא חוזה מחייב לכל דבר ועניין וכל עוד נעשה בהתאם לחוק, ניתן לכלול בו ירושות ומתנות.

  • אני ובעלי עשינו צוואה אך מספר שנים לאחר מכן עשינו צוואה חדשה ולא כתבנו בה שהיא מבטלת את הצוואה הקודמת לה. האם הצוואה החדשה תהיה תקפה?

    צוואה מאוחרת מבטלת צוואה קודמת ולכן הצוואה החדשה תקפה באופן אוטומטי. יחד עם זאת, במידה ויתגלה בצוואה החדשה פגם שהופך אותה לבלתי חוקית, ייתכן כי הצוואה הישנה אשר אכן נערכה באופן חוקי תהיה הצוואה שעל פיה יחולק הרכוש. 

  • בן הזוג שלי מרביץ לי במשך שנים. לא היה לי אומץ ללכת לבית משפט ולהוציא כנגדו צו מכיוון שהילדים היו קטנים אך כיום כשהם כבר יותר בוגרים אני רוצה להוציא כנגדו צו. איזה צו עלי להוציא? צו הגנה או צו למניעת הטרדה מאיימת?

    צו הגנה וצו למניעת הטרדה מאיימת הינם שני צווים משפטיים אשר נועדו להגן על אנשים מפני אלימות והטרדה. יחד עם זאת, קיימים מספר הבדלים בין שני צווים אלו. צו הגנה הינו בהתאם לחוק למניעת אלימות במשפחה ומטרתו להגן על בן משפחה מפני אלימות של בן משפחה אחר. לעומת זאת, צו למניעת הטרדה מאיימת הינו בהתאם  לחוק למניעת הטרדה מאיימת ומטרתו להגן על כל אדם מפני הטרדה מאיימת. בהתאם לכך, עלייך לבקש כנגדו צו הגנה. 

  • אני ואשתי לא מסתדרים ולכן החלטנו להתגרש. היא ביקשה ממני לא להגיש תביעת גירושין כנגדה אלא שקודם נגיש בקשה ליישוב סכסוך. האם אני מחויב להגיש בקשה ליישוב סכסוך?

    החוק מחייב את הצדדים שמעוניינים להתגרש, טרם הגשת תביעת גירושין, להגיש בקשה ליישוב סכסוך ולכן הינך מחויב להגיש בקשה זו. 

  • בפגישות האחרונות שלי עם הילד הקטין שלי הוא אמר לי מספר פעמים שהוא שונא אותי, היה עוין כלפי ואמר לי דברים רבים וקשים שפגעתי באימו בעבר. לאחר מאמץ רב ששאלתי אותו למה הוא אומר את כל זה, הוא אמר אמא אמרה לי. בפעם האחרונה שהייתי אמור להיות איתו, הוא לא הסכים להגיע לפגישה ואמר שלא מוכן להיפגש איתי יותר. דיברתי עם אימו ואינה מוכנה להתערב בנושא, מה עלי לעשות?

    ככל הניראה בינך סובל מתסמונת הניכור ההורי. ייתכן שאכן אימו אמרה וסיפרה לו דברים אלו עלייך. בהתאם לכך, עלייך לפנות לבית המשפט בנדון אשר יכריע אם אכן מדובר בתסמונת זו. במידה ואכן יחליט בית המשפט שמדובר בתסמונת זו, הוא עשוי לפסוק כי הילד יעבור אלייך, אימו עשויה להפסיד מזונות ואף להיות מחויבת בפיצויים. 

  • אביו של ילדי הקטין אינו מעוניין לשלם דבר עבורו ולכן פניתי לבית המשפט. התהליך בבית המשפט לקביעת המזונות ארוך וממושך ובינתיים אני חייבת סיוע כספי מאביו. מה עלי לעשות?

    עלייך לבקש מבית המשפט שיפסוק מזונות זמניים עד אשר יכריע באשר למזונות ילדך הקטין

התוכן דלעיל אינו מהווה המלצה, חוות דעת משפטית או ייעוץ משפטי; כמו כן, התוכן דלעיל אינו מובטח להיות מדויק ו/או מקיף ו/או עדכני. בהתאם לכך, אין בתוכן דלעיל טענה לייצוג מי מהצדדים והמסתמך על המידע דלעיל, עושה זאת באחריותו ועל דעת עצמו בלבד.